Elektronikus számla hitelességének ellenőrzése

2016. 01. 01. után kiállított számlák esetében a számla közhiteles, digitálisan aláírt és időpecsételt formátuma a PDF.

A digitálisan aláírt PDF hitelessége Adobe Reader segítségével ellenőrizhető vagy bármely más PDF olvasó segítségével, amelyik kezeli a digitális aláírás ellenőrzését.

Elektronikus számla hitelességének ellenőrzése (2016.01.01. előtti számlák esetén)

PDF formátumban küldött számla mellékletében található az .X132 (X132/SDXM - XML Advanced Electronic Signatures) kiterjesztésű fájl, mely a számla közhiteles, digitálisan aláírt és időpecsételt formátuma.

 

Az xVerify program telepítése 

Az xVerify egy Java alapú alkalmazás, így platformfüggetlen megoldást nyújt a dokumentumok ellenőrzésére, azaz használható Windows, Mac OS X, Linux, stb. operációs rendszereken is, ahol legalább a Java 1.6-os verziója már telepítve van. (Amennyiben a Java még nincs telepítve az Ön gépén, vagy 1.6-os verziónál korábbi, az alábbi oldalról letöltheti a legfrissebb verziót: http://java.com/en/download/manual.jsp)

Ha rendelkezik a Java megfelelő verziójával, akkor az alábbi linkre kattintva letöltheti azxVerify legfrissebb verzióját.
Letöltés: http://www.appsol.hu/verify/xverify.jnlp

A jar fájl közvetlen elérése, ha webstarton keresztül nem működne:
http://www.appsol.hu/verify/xVerify.jar

 

Használat 

A hitelesített (.X132) állományok elindításakor (dupla kattintás az Intézőben) a hitelességellenőrzés indul el. A beágyazott állomány megtekintéséhez a Tartalom fülön nyitható meg a beágyazott (aláírt) dokumentum. Természetesen az xVerify program az Asztalról vagy a Start Menüből való direkt indításakor rákérdez a vizsgálni kivánt X132dokumentumra. Újabb dokumentum pedig a „Megnyitás” gombbal tölthető be.

Sikeres hitelességellenőrzés:

 

Elektronikus számláink hitelesítését és tárolását az AppSol Informatikai Zrt. végzi.